Câți bani primești pentru un mediu toxic la muncă: recordul a fost stabilit de o femeie care a primit 12 milioane de dolari

de: Alexandru Puiu
17 11. 2022

Nu mai puțin de 12 milioane de dolari a primit o femeie care a avut niște experiențe foarte neplăcute la locul de muncă. Mediul de muncă toxic începe să fie luat în calcul tot mai mult de către angajați, dar și de către angajatorii care sunt îngrijorați că trebuie să plătească despăgubiri fabuloase.

O directoare din structurile de senioritate ale Goldman Sachs a primit fabuloasa sumă de 12 milioane de dolari, după ce a făcut plângere pentru că a fost nevoită să lucreze într-un mediu toxic pentru femei. Transferul de fonduri s-a petrecut în secret în urmă cu aproximativ doi ani, după ce banca a ajuns la o înțelegere cu angajata din spatele plângerii. Una dintre condițiile pentru respectiva sumă de bani a fost ascunderea relatării detaliate despre directorii executivi ai băncii care au făcut comentarii vulgare și disprețuitoare despre femei.

Situația din Goldman Sachs, o oglindă a întregii industrii

Goldman Sachs se confruntă de mai mult timp cu o problemă semnificativă de imagine și nu ajută nici pregătirile pentru concedierea a sute de angajați în perioada imediat următoare. Ca referință, reducerile fac parte din evaluările anuale ale performanței băncii, dar reprezintă mai mult o consecință a faptului că restructurările au fost suspendate în timpul pandemiei.

La finalul lunii iunie din acest an, grupul financiar avea 47.000 de angajați, în creștere față de aproximativ 41.000, câți erau în urmă cu un an. Deși condițiile de lucru de pe Wall Street sunt renumite ca fiind dezastruoase, cu un volum de muncă insurmontabil, este clar că oficialii Goldman Sachs sunt în căutarea unor soluții pe termen lung.

În primăvara acestui an, Goldman Sachs Group a anunțat că va permite partenerilor și directorilor săi să fie semnificativ mai flexibili când vine vorba de perioada concediilor, vacanțelor. Mai precis, i-a anunțat pe aceștia că pot să-și ia cât timp liber doresc, în încercarea de a promova ”odihna și refacerea”, după cum se arată într-o notă internă citată de Bloomberg. În practică, angajații ar urma să-și ia cel puțin 15 zile de concediu pe an, din care cel puțin o săptămână de zile consecutive.